210731
Book
In basket
Z kremówką w herbie czyli Moje cukiernicze podróże / Stefan Przebindowski. - Kraków : Oficyna Wydawnicza "Anabasis", copyright 2012. - 145, [3] s. : ilustracje kolor. ; 21 cm.
Cukiernicze arcydzieło musi mieć nie tylko właściwe składniki, urzekający kształt i zniewalający smak. Musi mieć coś jeszcze: duszę, czyli tchnienie owej bożej iskry, która czyni go jedynym i niepowtarzalnym. I takie arcydzieła objawia światu Stefan Przebindowski. A zaczęło się wszystko w hotelu Cracovia, przy Błoniach, w czasach, kiedy na tej magicznej łące pasły się jeszcze krowy. Start do wielkiego świata nastąpił w roku 1969 i to nie byle gdzie, bo w samym Londynie - tam właśnie nasz bohater zdobył swoje pierwsze złote medale. A potem przez parę dziesiątków lat trwały rajdy po wszystkich niemal kontynentach. Były konkursy i pokazy, sypały się medale, dyplomy, nagrody, wyróżnienia - zawsze te z najwyższych półek. Nie było go chyba tylko w Arktyce i na Antarktydzie. Mieczysław Czuma (z "Przedmowy"). [okł.]
Availability:
Filia Byczyna
There are copies available to loan: sygn. 66/68 a/Prz (1 egz.)
Regionalia
There are copies available to loan: sygn. 66/68 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again